Nesten

Nesten

Op dit moment hebben we in totaal twee nesten gefokt, waarvan beide keren Anka de moeder was. Voor elk nest zorgen we ervoor dat we de juiste, passende reu kiezen voor onze teef.
Al onze honden worden afgegeven met certificaat van Fokniveau, zoals dit verplicht is volgens de rasvereniging waar ik bij ben aangesloten.
Eveneens zal bij de verkoop van de pup een koopcontract worden opgemaakt.
Ons doel is om zuivere werkhonden te fokken, die allen belastbaar zijn en de juiste driften bezitten, ook moeten ze geschikt zijn om als huishond te dienen.

Voor ons A-nest hebben we gekozen voor de Duitse reu Blade von den Wannaer Höhen. Deze wolfsgrauwe reu heeft Keurklasse 1, en was onder andere deelnemer aan de Bundessiegerzuchtschau 2007 en de Bundessiegerprüfung 2007. Ook zijn SchH3 heeft hij met uitmuntende punten behaald, namelijk met de volgende punten: A:99 B:95 C:98.

Dit nest bestond uit zeer mooie honden, en zijn zeer temperamentvol. Ze hadden allemaal een goed karakter. Tevens was dit het laatste nest van de reu Blade die helaas overleden is.


Voor het b-nest van Burmaniahoeve werd de Keurklasse 1 reu Nash van Hildernisse gekozen. Dit is een zoon van de bekende reu Veus von Haus Veile en de ook bekende moeder Belle de Zennevallei, dit is o.a moeder van de drie honden die meededen aan het NIAK 2010: Beau, Eros en Joury. Nash zelf heeft zijn IPO III zeer succesvol behaald, en tevens zijn Speurhond II behaald. Nash was derde op de Provinciale Africhtingskampioenschappen.
De pups uit dit nest zijn geboren op 22 Juli 2010, en laten zich tot nu toe zeer goed zien. Ze hebben iets meer drift dan het vorige nest, en zijn ook temperamentvoller. Het nest bestond uit 8 pups, 4 reuen en 4 teven.

B nest puppy foto’s


Pups C nest geboren 22 mei 2013 6-2 (1 pup helaas overleden)

Voor het derde nest van onze Anka hebben we Rico von Meerblick gekozen. Een erg mooie, goed gebouwde reu met de juiste werk eigenschappen en goed afgerontgent. Hij is afgericht t/m IPO3 en die heeft hij behaald door derde te worden op de Provinciale Kampioenschappen 2013. 

Rico heeft een goede harde beet en een harde aanval, ook heeft hij speurdrift en in appèl is het een goede apporteerder.
Anka is onze fokteef die inmiddels haar derde nest heeft gebracht, de vorige 2 nesten waren alletwee goede nesten met felle pups die goede wil om te werken hadden.

 

Voor degene die foto’s heeft van het A, B of C nest hebben kunnen dit sturen naar: ctvanderzweep@hotmail.nl