Over ons

Over ons

Mijn naam is Harrie Giesing, en ik zit nu al 18 jaar in de hondensport. Ik ben begonnen in Berlikum met mijn Duitse Herder met het G&G programma. Mijn eerste hond heette Amber van Huize Capricorn, het was een kynoloog x werkhond, en dat was een zeer lieve, leerzame hond. Ze is 6 jaar bij mij geworden.
Daarnaast sprak de africhting mij zo aan, dat ik ben begonnen met de africhting, en toen kwam ik in aanraking met de Duitse Herder vereniging Kringgroep Frisiana. Ik kreeg toen de mooie wolfsgrauwe teef Birca vom vom Ma-Haczek in mijn bezit. Met deze dochter van de bekende reu Ury vom Fuchsgraben, en de teef Birca v.d. Duinterpen, heb ik IPO3 en Speurhond I behaald. Helaas is zij in 2011 overleden op 8 jarige leeftijd…..
Na Birca kreeg ik Gravin Anka v.d Hanehoeve, met deze teef ben ik nog steeds aan het trainen, en heb sinds kort IPO3 met haar behaald en tevens heeft ze een ZG op clubmatch gelopen en keurklasse 1 behaald. 
Anka is een zeer temperamentvolle en sociale hond en inmiddels heb ik met haar mijn eerste twee nesten gefokt uit Blade von der Wanaer Höhen en het tweede nest van Nash van Hildernisse. Al haar nakomelingen hebben dezelfde goede werkdriften als Anka en laten zich goed zien in trainingen.
Naast Anka heb ik drie nakomelingen van haar waar ik mee train: Beata, Britt en Benthe. Deze honden laten zich super zien en zijn sociaal. Ze hebben inmiddels hun VZH en UV en zullen zeer binnenkort hun IPO1 gaan lopen. Daarnaast heb ik uit ons afgelopen nest nog een teefje aangehouden: Chloë